top of page

Wat is Friends wonen?

Ken je ze nog of heb je ooit van ze gehoord: Monica, Rachel, Joey en Chandler uit de sitcom “Friends” uit de jaren negentig? Ze waren hun tijd ver vooruit als het gaat om wonen als vrienden want wonen als Friends is vandaag de dag in trek in de grote steden, maar wat is het eigenlijk?Friends de serie

De serie draait dus om een groep vrienden die allemaal in de twintig zijn. In het begin van de serie heb je Rachel en Monica; twee beste vriendinnen die besluiten samen te gaan wonen nadat ze beide vrijgezel zijn geraakt. Aan de andere kant van de hal wonen twee mannen die een woning delen; Joey en Chandler. Joey is bezig met een carrière als acteur en Chandler zoekt zijn weg omhoog in het bedrijfsleven. Random twintigers die volop bezig zijn met carrière, maar nog steeds veel lol willen maken.

Afbeelding: plattegrond Friends woning uit de serie Friends


Friends The Cohesion

Het principe van nu bijna 30 jaar later is niet zo veel anders dan als in de serie Friends. De basis is hetzelfde; namelijk 2 vrienden die een woning delen in een gebouw waar andere vrienden ook een woning delen en samen een community vormen. Net zoals in de serie zijn het twintigers en dertigers die aan het begin staan van een carrière en op zoek zijn naar betaalbaarheid, fun en flexibiliteit. De eerste Friends woningen ontwikkelde Rockfield in 2019 in Rotterdam Katendrecht en het jaar daarop in Amsterdam Osdorp. En nu dit jaar Highnote in Almere.


Afbeelding: The Cohesion Highnote Friends woning. (Er zijn meedere Friends types)


Friends wonen iets voor jou?

Er zijn dus niet veel verschillen met Friends wonen in de jaren negentig en nu. Een groot verschil is dat er intussen is nagedacht over meer comfort als een woning specifiek bedoeld is om te delen, bijvoorbeeld door een badkamer aan iedere slaapkamer te koppelen. In dat geval is het prettig al je een eigen badkamer hebt. Maar buiten dat alles om is het echte voordeel dat je al je kosten kunt delen met iemand, dat is nog eens slim en voordelig wonen! Is Friends wonen iets voor jou bij The Cohesion Highnote? Schrijf je dan snel hier in!

1.169 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page