top of page
Color logo - no background.png

Een iconisch gebouw midden in het stadshart van almere

New Arrivals

Het centrum van Almere is volop in ontwikkeling en krijgt een goede mix tussen wonen, werken, ontmoeten en voorzieningen. Almere Centrum richt zich komende jaren op meerdere programmadoelen. Het verdichten en het verduurzamen van het centrum is cruciaal voor het functioneren van Almere als kloppend hart. Meer groen, het versterken van het culturele hart, meer focus op routing en bereikbaarheid en de vernieuwing van het station waardoor het centrum nog beter bereikbaar is. De voetganger staat centraal, de routing tussen de pleinen dient als een groene loper door het centrum. De Esplanade wordt beter betrokken bij de binnenstad en het Weerwater en de skyline groeien verder uit tot hét beeldmerk van Almere. Al deze ontwikkelingen zullen een positief effect hebben op HIGHnote.

Locatie

Het centrum van Almere bestaat uit een as van het station naar het Weerwater. Aan deze as liggen pleinen met elk een eigen karakter en functie. HIGHnote wordt dé nieuwe schakel aan deze as en zal een verbinding vormen naar de nieuwe wijken. De ligging van HIGHnote is uniek; in het stadshart, naast het Stadhuisplein. Als het iconische zichtpunt vanuit de Cinemadreef zal het complex fungeren als entree naar het levendige centrum.

Gelegen in het stadshart staat het grote aanbod aan voorzieningen
direct ter beschikking van de bewoner. Het centrum van Almere biedt onder andere diverse musea, een schouwburg, bioscoop, grote landelijke winkelketens en kleine boetiekjes en de gezelligste restaurants en terrassen.

Bereikbaarheid

HIGHnote is te voet, per fiets en met de auto zeer goed bereikbaar. De A6 en de A27 liggen op enkele minuten rijafstand waardoor Amsterdam en Utrecht snel bereikbaar zijn. Het NS station Almere Centraal ligt op loopafstand. Vanaf dit station is er een directe verbinding naar Schiphol, Amsterdam en Utrecht.

NS Station Almere Centrum 5 minuten lopen
Bushalte Stadhuisplein         2 minuten lopen
Centrum                                  0 minuten lopen
Supermarkt                            2 minuten lopen
A6/A27                                    8 minuten rijden

bottom of page