Almere Stad

Midden in de stad, aan het water en omringd door groen, ligt Almere Centrum. In dit kloppend hart van Almere valt de vernieuwende architectuur direct op. Natuurlijk als woonplek maar Almere Centrum biedt veel meer! Alles versterkt elkaar. Het levendige centrum met zo’n 400 winkels, een gevarieerd cultureel aanbod, een breed scala aan evenementen en vooral hier vindt ook het Almeerse uitgaansleven plaats.

Almere is altijd in beweging, ook de woonomgevingen. De totale stad telt ca. 201.000 inwoners en is van alle faciliteiten voorzien die je van een moderne stad mag verwachten. Er komen nog steeds nieuwe hoogtepunten bij, in Almere Centrum en omgeving. Denk ook aan de voorbereiding op de Floriade 2022. Almere is niet voor niets uitgegroeid tot de 7e gemeente van Nederland. De binnenstad van Almere is door een vakjury uitgeroepen tot Beste Binnenstad 2017-19. Uit het rapport: “een bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu. De programmering van evenementen en het onderhoud van de openbare ruimte en milieu zijn punten waarop de stad hoog scoort.

High Note

High Note wordt een iconisch gebouw en ligt nabij de Landdrostdreef aan een plein bij de entree van de binnenstad van Almere. De ligging is uniek naast het Stadhuis en de bibliotheek, de winkels en gezellige restaurants en terrassen om de hoek en met het station en het Weerwater op loofafstand. Je bent zo in de stad maar ook zo de stad weer uit naar school, werk, familie of vrienden. Highnote wordt een fijne mix van fantastisch wonen, werken en gewoon lekker leven!’

Tijd voor een break? Pak een terrasje. Almere Centrum heeft twee gezellige horecapleinen: de Grote Markt en het Restaurantplein Belfort. Je kunt er terecht voor een kop koffie in een hip koffietentje en lekker lunchen bij een van de vele broodjeszaken, zoals Bagels & Beans, Mockamore en Damn Good Tosti’s.

Cultuur snuiven

Van blockbuster tot arthouse film, van musical tot strandspektakel. Het culturele aanbod van Almere is net zo uiteenlopend als de inwoners van de stad. Almere heeft een eigen orkest en diverse theatergezelschappen. Een prachtige schouwburg die drijft op het water met verrassende toneelvoorstellingen en een diverse programmering. Zin in een avondje dansen? Op de Grote Markt vind je diverse discotheken. Bijzondere arthouse films worden getoond in De Nieuwe Bibliotheek en de nieuwste kaskrakers draaien in de prachtige zalen van Utopolis.

Beleef het Weerwater

Aan de zuidkant van Almere Stad ligt het Weerwater met jachthaven Haddock, restaurant View en waterski- en wakeboardcentrum Cable Park Almere. De jachthaven heeft zo’n vierhonderd ligplaatsen en een gezellig restaurant met een terras aan het water en prachtig uitzicht op de jachthaven.

Bij Cablepark Almere kun je leren waterskiën en wakeboarden. Het is een sensationele belevenis voor zowel beginners als gevorderden. Wie graag een hapje wil eten met prachtig uitzicht op de skyline van Almere gaat naar restaurant View. De kaart is wisselend en gevarieerd en het is hier net alsof je een heerlijk dagje aan het strand doorbrengt. Wist je trouwens dat Renate Dorresteins laatste boek ‘Weerwater’ heet? Zij schreef het tijdens haar verblijf in de stad.

Belangstelling in High Note

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Desiree Broekhuis - Stuvel
Verkoopmanager

030-6097247
desiree.broekhuis@am.nl

Desiree Broekhuis - Stuvel
Ligging van het project